miercuri, 29 octombrie 2014

Bombonele dulci





Bombonele dulci cu canepa, curmale si nuci.


Ingrediente:
  • Nuci
  • Curmale
  • Seminte de canepa

Nucile se trec prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie pana se obtine un fel de faina (nu neaparat foarte fina), iar apoi se adauga curmalele uscate. Daca se foloseste robotul de bucatarie se adauga curmalele peste faina de nuci pentru a se omogeniza mai usor, iar daca se foloseste masina de tocat, se pot pune alternativ curmale si nuci. Daca se toaca intai nucile si apoi curmalele, continutul trebuie framantat manual. Se pot pune nuci de toate soiurile, inmuiate sau neinmuiate. 

Pentru a iesi mai dulci se pun cam 40% nuci si 60% curmale.

Dupa ce s-a omogenizat continutul de nuci si curmale, se ia cate o lingura si se ruleaza pentru a obtine forma unei bombonele, apoi se trece printr-o farfurie cu seminte de canepa. Semintele se for lipi de partea exterioara si vor arata ca in poza :).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu