vineri, 12 aprilie 2013

Tocanita de nuci

Ingrediente:
  • diferite nuci (inmuiate)
  • migdale (inmuiate)
  • fulgi de drojdie inactiva
  • putin suc de lamaie
  • tulpina de telina
  • ceapa verde
  • patrunjel

Nucile si migdalele se pun la inmuiat in apa cel putin 8 ore, dupa care se trec prin masina de tocat (sau mixer) impreuna cu celelalte ingrediente. O parte din verdeturi le-am tocat manual pentru a incuraja mestecatul, dar si pentru a pastra o parte din experienta aromelor individuale.

Fulgii de drojdie inactiva (din centru) se pun in apa inainte cu cateva minute de a fi adaugati. De obicei adaug numai doua linguri.

Am incercat mai multe variante ale tocanitei folosind tot felul de legume si, mi se pare SUPER buna la gust.

Combinatia intre nuci normale, nuci braziliene si migdale, impreuna cu verdeturi cu aroma puternica (patrunjel, ceapa) si mai moderate (tulpina de telina, salata), la care se adauga un control de gust (lamaie, fulgi de drojdie) pare sa fie castigatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu