sâmbătă, 8 iunie 2013

Germeni de floarea soarelui



Germenii de floarea soarelui sunt printre cei mai gustosi dintre toate tipurile de germeni pe care i-am incercat pana acum.

Prin germinare, substantele cu rol de protectie si prezervare continute in seminte se neutralizeaza  iar nivelul unor vitamine si nutrienti poate creste de zeci sau chiar sute de ori. Pe langa asta, vitaminele si nutrientii devin si mai usor de asimlat.

Prima metoda de germinare pe care am incercat-o a fost folosirea unui borcan sau recipient de sticla. Lasam semintele la inmuiat peste noapte dupa care scurgeam apa si le mai umezeam din cand in cand in urmatoarele zile, pana cand ajungeau la marimea corespunzatoare. Pentru floarea soarelui dureaza 12 ~ 14 zile, dar se pot consuma inca de cum au scos primul firicel de radacina.


Majoritatea semintelor se lasa intai la inmuiat o noapte, indiferent de metoda de germinare folosita.

O alta metoda simpla este punerea semintelor pe o sita. Dupa care, din cand in cand (recomandat de 3 ori pe zi) se uda sau pulverizeaza cu apa. Excesul de apa se scurge prin sita in vasul asezat dedesubt.



Am mai incercat sa pun semintele pe pamant, si au germeni mult mai gustosi.



* Dupa cum se observa aragazul este util si in dieta raw, mai ales ca suport pentru germenii de floarea soarelui :).

Un comentariu: