joi, 13 iunie 2013

Shaorma raw





Pentru ca am vazut mai multe feluri complicate de a replica ideea de shaorma in varianta raw, m-am gandit sa realizez ceva care se obtine destul de simplu si cu ingrediente care sunt usor de gasit. 




Ingrediente:

  • nuci 
  • rosii
  • salata
  • ceapa
  • avocado
  • patrunjel
  • germeni (de orice fel)
  • sare (optional)


Modul de preparare:

Buuun. Ideal este ca salata sa stea un pic in apa inainte pentru a se rula mai usor fara sa se rupa. Maxim o ora. Nucile pot fi inmuiate si ele.

Partea consistenta, compusa din ceapa, avocado, nuci, patrunjel si sare, se prepara intr-un mixer (robot de bucatarie) sau in masina de tocat cu sita fina. Am observat ca o masina de tocat cu sita de 3 mm chiar poate sa scoata faina de nuci, dar se misca un pic mai incet decat robotul. E bine ca nucile sa fie tocate primele iar apoi restul de ingrediente amestecate.


Avocado ajuta mult la legarea compozitiei. Important e sa fie copt, de consistenta untului.

La sfarsit se iau doua sau trei foi de salata mai mari si pe ele se pune partea consistenta, rosiile taiate si apoi germenii de floarea soarelui (sau de orice alt fel). Totul se infasoara in foile de salata.

Germenii de floarea soarelui se pot inlocui cu alte soiuri care se gasesc de obicei in supermarket. Eu i-am folosit pentru ca imi erau la indemana, si a meritat pentru ca a iesit foarte gustos.

2 comentarii: