joi, 25 aprilie 2013

10 banane


Pana acum ceva vreme credeam ca nu pot sa mananc 10 banane dintr-o data, dar asta pentru ca le mancam necoapte.



Azi am lasat niste banane sa se coaca pana au aparut punctele maro, ca in poza de mai sus, si au fost foarte usor de asimilat.

Cu cat sunt mai verzi cu atat contin mai mult amidon rezistent la digestie si un indice glicemic mai scazut.
Pe masura ce se coc, amidonul se transforma in zaharuri si se poate asimila mult mai usor. Totusi, bananele verzi, contin anumite enzime utile si pot ajuta la refacerea tractului intestinal sau la slabit.

Deocamdata prefer sa le tin cateva zile intr-o stiva pana cand vad ca sunt gata.

3 comentarii:

  1. am inteles ca toate bananele sunt tinute in camere cu gaze, ca sa se coaca. sunt aduse de verzi si coapte artificial, cu diferite prostii. tu de unde le cumperi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le cumpar din piata sau din supermarket si in general prefer sa le iau cat mai verzi. Nu tot timpul gasesc banane verzi.

      Ștergere